usuari 
passwd 
        

Arabell Educació Infantil

Cigrons guisats amb verdures
Tires de sèpia al forn amb enciam i blat de moro
Iogurts de sabors

Arabell

Cigrons guisats amb verdures
Tires de sèpia al forn amb enciam i blat de moro
Iogurts de sabors

 

SEGUEIX-NOS

|

INSTITUCIÓ

El dimarts van sortir rumb a Dublín totes les participants del programa"

Estada trimestral a Irlanda
Pares
15.10.2018
Estada trimestral a Irlanda

Des de la Institució Familiar d’Educació es porta a terme el Programa Irlanda, l’objectiu del qual és la immersió lingüística de les alumnes de 5è i 6è de primària i 1r d’ESO.

Cada curs escolar, un grup de les nostres alumnes participa en aquest programa que permet conviure amb una família irlandesa i assistir a l’escola durant les nou setmanes que dura l’experiència. La immersió lingüística és total ja que l’alumna passa a formar part de la família irlandesa i comparteix les activitats diàries de la seva vida quotidiana participant en els esdeveniments d’aquesta família acollidora. A l’escola, és una alumna més que viu l’activitat del centre participant en les classes, esdeveniments extraescolars i qualsevol altra activitat que organitzi (sortides culturals, celebracions, actes...).

L’aprenentatge a nivell la llengua anglesa queda garantit però l’experiència proporciona que l’enriquiment sigui a molts altres nivells. Les alumnes participants coincideixen a confirmar que hi ha un abans i un després; que guanyen en autonomia, responsabilitat, capacitat de prendre decisions; amplien la visió del món, i veuen la diferència que implica una altra cultura com una riquesa.

Al febrer es realitza la primera sessió informativa per als pares dels cursos als quals s’adreça el projecte per tal que el coneguin i puguin valorar si els interessa participar-hi. Un cop la família ha pres la decisió, s’inicia un procés d’entrevistes i al mes de maig s’hi poden inscriure. Les famílies acollidores han de superar un procés rigorós de selecció per a poder rebre les nostres alumnes.

Aquesta edició ha començat aquest dimarts 9 d’octubre i finalitza l’11 de desembre. El dimarts van sortir rumb a Dublín totes les participants del programa, procedents de quatre escoles d’Institució d’arreu de Catalunya. Van ser rebudes per les famílies acollidores i el dimecres ja es van incorporar a les respectives escoles, on seran unes alumnes més. Les acompanyen dues tutores que residiran a Dublín amb l’objectiu d’acompanyar-les com ho farien si cursessin el curs a la seva escola habitual.  

Al llarg de la setmana van a l’escola i, dissabte al matí, es retroben totes les participants per fer classes d’anglès, dinar  totes juntes i dedicar la tarda a activitats de caire més lúdic, com visitar museus, visitar una fàbrica de cervesa tradicional, anar a un parc aquàtic, fer turisme pels llocs més rellevants... Cap al vespre tornen amb les seves Irish families. Els pares estan en contacte amb les seves filles i reben informació periòdica per part de les tutores que les visiten tant a l’escola com a la llar de la família irlandesa i resten a disposició de les noies per a facilitar l’adaptació i resoldre qüestions quotidianes. Aquestes alumnes no tan sols es troben amb una llengua diferent a la seva, sinó també amb els costums propis de cada família, un clima més humit i plujós, àpats amb aliments i formes de cuinar diferents, horaris allunyats dels nostres... però tot es viu com una oportunitat d’aprenentatge i de creixement personal, de riquesa i de gaudir d’una experiència única. Desitgem que aquest programa sigui, una edició més, un gran èxit per a totes les participants.


Si voleu anar seguint la informació i experiència de les alumnes, cliqueu a https://programairlandaifegirls.wordpress.com/2018/10/15/primer-cap-de-setmana-a-irlanda/ 


|